Mercedes-AMG GT - oficiální odhalení!

amg | foto: Mercedes-Benz

Mercedes konečně představil dlouho vytoužené AMG GT. Máme pro vás kompletní informace včetně technických detailů.

Mercedes-Benz na vývoji AMG GT nešetřil a dal si záležet. I možná proto jsme čekali trochu dlouho. Samozřejmě to stálo za to. K dispozici budou prozatím dvě verze.  Základní AMG GT a silnější AMG GT S. Obě dvě budou mít stejný základ. Čtyřlitrový osmiválec s dvojitým přeplňováním.

 

Zatímco základní verze AMG GT bude disponovat výkonem 462 koní a maximem točivého momentu 600 N.m., tak silnější AMG GT S nabídne 510 koní a 650 N.m. točivého momentu. Lišit se ale nebudou jen výkonem, ale také vzhledem.

 

Silnější „Esko“ se pochlubí agresivnějším vzhledem, černými detaily, černě lakovanými koly (vpředu o průměru 19 palců, vzadu 20 palců) a nebo větším průměrem vrtaných kotoučů. Ty u verze AMG GT mají průměr 360 mm, u S mají o 30 mm více.

 

Základní AMG GT zrychlí na 100 km/h během 4 sekund, GT S to stihne o dvě desetiny rychleji. Maximální rychlost je působivých 310 km/h. A spotřeba 9,4 litru na 100 km. Cena „základní verze“ by měla být pod tři miliony korun, což je při ohledu na výkon a konkurenci, velmi příznivé. Prodej začne v roce 2015.

 

Zdroj: Mercedes-Benz

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy