Lotus Elise S Cup - z okruhu na silnici

lotus elise | foto: Lotus

Lotus vyrábí velmi zábavná auta. V nabídce má skutečný okruhový „speciál“, ten zaručuje maximum zábavy, ale zatím byl určeny jen na okruh. S Elise S Cup se to ale změní.

Mít auto určené jen na okruh je poměrně drahá záležitost. Nejen, že musíte platit za ježdění na okruhu, ale zároveň potřebujete podvalník a další auto s tažným zařízením. Nehledě na to, že u nás okruhů až tak moc není a ty, které stojí za to, nejsou volné vždy, když se chcete jet projet.

 

Lotus má v nabídce Elise S Cup R, který je určen jen a pouze na okruh. Nyní do nabídky přibude jeho homologovaný „sourozenec“, který přijde jen o R v názvu. Technika, bodykit a interiér zůstane téměř identický.

 

Pod kapotou bude pracovat kompresorem přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 litru, který produkuje výkon 161 kW (220 koní) a  250 N.m. točivého momentu. Rychle dodáváme, že Elise S Cup váží pouhých 932 kg, takže není divu, že zvládne sprint z 0-100 km/h 4,6 sekundy. To že se stále jedná o auto určené spíše na okruhy, prozrazuje i maximální rychlost, která je „jen“ 225 km/h.

 

Působivý bodykit obsahuje i masivní zadní křídlo, které vytváří přítlak až 125 kg. Pokud vás Lotus Elise S Cup zaujal, můžete si jej objednat již nyní. Připravte si 1,3 milionu korun.

 

Zdroj: Lotus

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy