Peugeot 308 GT - sportovní lev se odhalí na autosalonu v Paříži

Peugeot představil sportovnější verzi modelu 308, kterou pojmenoval 308 GT a její oficiální premiéra se uskuteční na autosalonu v Paříži.

Di prodeje se dostane hned po svém uvedení v Paříži a vůz bude nabízen hned ve dvou karosářských variantách - hatchback a kombi. Verzi GT půjde rozeznat podle drobných vizuálních vylepšení, jakou jsou nová LED světla vepředu či vzadu lakovaný černý difuzor a stylové dvojité výfuky.

Nová 308 GT bude k dispozici se dvěma různými motory. Nejsilnější je čtyřválec o objemu 1.6 THP s výkonem 202 koní a s 285 Nm točivého momentu, který bude k dispozici mezi 1750 a 4500 otáčkami za minutu. Motor bude spojen se šestistupňovou manuální převodovkou. Druhou možností je čtyřválec o objemu 2,0 l BlueHDI s výkonem 178 koní a s 400 Nm točivého momentu ve 2000 otáčkách za minutu.Tento motor bude nabízen s automatickou převodovkou.

Údaje o výkonnostních parametrech obou motorů budou odhaleny během představení modelu v Paříži. Francouzský výrobce také říká, že standardní tlumiče byli přitvrzeny a plynový pedál nyní rychleji reaguje na sešlápnutí. 

Zdroj: Peugeot

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy