Citroën DS Divine - přímo proti německé prémii

To, že Citroën chce zamíchat karty v luxusním segmentu pomocí odnože značky DS, víme. To co si připravil na pařížský autosalon vypadá velmi slibně.

I francouzský Citroën by si rád ukrojil kousek z koláče luxusního segmentu. A kde jinde začít, než u luxusních kompaktů. Však k těm, má od „obyčejných“ vozů, které v současnosti vyrábí, nejblíže.

Koncept DS Divine, kterým chce na autosalonu v Paříži zaujmout, se, v případě sériové výroby, bude prát o zákazníky s BMW 1, Mercedesem A-class a nebo lídrem třídy Audi A3.

Samotný DS Divine má pod kapotou již dobře známou 1,6 THP s výkonem 270 koní. Pokud uděláme rychlé zhodnocení dle přiložených fotografií, tak úspěch nemůžeme vyloučit. Jenže to má své velké ALE.

Ať bude sériový DS Divine sebeluxusnější a do puntíku dotažený, s vynikajícími jízdními vlastnostmi a agilním motorem, stále to bude „jen dražší Citroën“, nikoliv „prémiovka“. Renomé si automobilky jako je Audi, BMW nebo Mercedes-Benz, vybudovávaly po desítky let. Citroën možná čeká kratší cesta, ale i přesto z něj nebude luxusní „zboží“ z roku na rok.

Zdroj: Citroën

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy