Hyundai i20 přichází v druhé generaci

hyundai i20 | foto: Hyundai

Soupeř pro novou Fabii přichází. Hyundai právě odhalila druhou generaci i20. Fluidic design pokračuje, ale již v evropském provedení.

Design bude opět tím hlavním lákadlem pro evropské zákazníky. V přední části zaujme šestiúhelníková maska chladiče a protažené světlomety. Zajímavým prvkem je C-sloupek v černém laku, který tak opticky prodlužuje vůz. Zadní části dominují svítilny, které zasahují až do víka zavazadlového prostoru.

Změny se také udály i v nabídce výbavy. Poprvé Hyundai nabídne u i20 střešní okno nebo blinkr v zrcátkách. Parkovací kamera, či led diody pro denní svícení budou opět v nabídce, kterou doplní i diody do zadních svítilen.

Nová druhá generace se prodloužila o 40 mm, o 24 mm je širší a o 16 mm nižší. Rozvor se prodloužil o 45 mm a kufr narostl na 326 litrů, což je změna 31 litrů oproti předchozí generaci.

Nabídka motorizací už tak výrazná není. V nabídce nalezneme čtyřválec o objemu 1,25 litru ve 55 a 62 kW verzi, následně 1,4 s výkonem 74 kW a pak dvě naftové motorizace 1,1 CRDi a 1,4 CRDi s výkonem 55 a 66 kW. V průběhu příštího roku má dorazit i sportovní verze N. Tak snad nabídne trochu více, než základní verze, které to nebudou mít ve srovnání s konkurencí lehké.

Zdroj: Hyundai

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy