Dodge Challenger / T Untamed Concept se písku nebojí

Designer Joey Ruiter představil svůj velice důvěryhodný počítačový koncept vozu Dodge Challenger A / T Untamed, který vypadá více než drsně.

Je v něm spojena láska pro americkou sílu a prvky off-roadu, vůz je založen na sériovém Challengeru Hellcat  a nabízí výrazně přepracované styl karoserie s novými zadními vlečnými rameny, širokými blatníky, vyššími pružinami a obřími koly s terénními pneumatikami BF Goodrich.

Sám designér říká "proč by takto výkonné auto mělo být omezeno čistě jen na silnici, když ho jde použít i mimo ní". Tvůrce vysvětluje, že Challenger / T Untamed Concept je dost elegantní pro centra nočního života a zároveň je dost drsný pro off-roadové krajiny.

Co se týče motorů, Ruiter řekl pro deník Autoblog, že pod kapotou by dával větší smysl zážehový šestiválec než obří motor Hellcat V8, a to především z hlediska hmotnosti. Designer chce hrubou vášeň Hellcatu prostě věnovat i těm, kteří se rádi pouští do drsnějších oblastí světa a proto musí být automobil jak dostatečně výkonný, tak i lehký. Zatím ještě nepadlo ani slovo o tom, zda by se tento vůz mohl někdy do budoucna vyrábět,  ale Rutier říká, že by byl velice rád, kdyby se to jednou povedlo.

Zdroj: J. Ruiter přes Autoblog.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy