Aston Martin Lagonda v Saudské Arábii v předprodukční verzi

Aston Martin před nedávnem ukázal první snímky nového modelu Lagonda, ale teprv nyní jej můžeme vidět v plné kráse v podobě před produkční verze.

 

Ta je určena pro testování v Arabském Ománu a jeho designér Marek Reichmann říká, že se jedná o výjimečné automobilové umění. Aston Martin Lagonda je výrobně omezený sedan a je postavený výhradně pro zákazníky ze Středního východu. Zatím není zveřejněna jeho cena ale jeho technika už trochu ano.

Vůz využívá podvozkovou platformu z modelu Rapide a přichází s karoserií z uhlíkových vláken. Aston Martin zatím odmítl prozradit, jaký že motor se pod jeho kapotou ukrývá, podle dosavadních spekulací se ovšem jedná nejspíše o dvanáctiválec o objemu 6,0 litru, který nabídne výkon 600 koní. Výkon bude přenesen na zadní nápravu přes osmistupňovou automatickou převodovku, se kterou by měl Lagonda zrychlit z 0-100 km / h za 4,2 sekundy.

První kusy exkluzivního Astonu se dostanou do rukou svých majitelů v první polovině příštího roku, výrobit přitom automobilka hodlá jen něco málo kolem 100 kusů.

Zdroj: omanair.com

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy