Kia Carnival Hi-Limousine - dočkáme se přepychové Kii?

Nová generace Kii Carnival se ukázala světu letos na jaře a přinesla opět něco nového ve všech možných oblastech.

Krom několika místných provedení, kdy do největší verze nacpete až 11 osob, se nově představila i superluxusní verze s označením Hi-Limousine. Ta se od ostatních variant liší především přítomností střešního boxu, který ovšem klame svým tělem. Do něho nedáte ani kelímek pití, box totiž slouží jen jako navýšení prostoru nad hlavami cestujících.

Zvenčí se nejlepší provedení Carnivalu chlubí i litými koly, bočními nášlapnými prahy, LEDdiodami pro denní svícení a specifickými mlhovkami. Dále pro soukromý posádky nechybí tmavá boční okna, za kterými se v zadní řadě schovávají i záclonky. Nejluxusnější verze Hi-Limousine je určena pro šest osob, přičemž všechna sedadla jsou potažena kůží a jsou odvětrávaná a vyhřívaná. 

Zadní čtveřice sedadel je individuálně elektricky nastavitelná a pro zábavu na palubě jde zde přítomna televize a LED podsvícení. U něho lze měnit barvu podsvícení dle aktuální nálady pasažérů. Ostatně, výbava vozidla je nadmíru bohatá, cestující zde najdou pravé dřevěné obložení, klimatizaci s ionizérem, porty USB a elektrické zásuvky.

Zda se Kia Carnival Hi-Limousine dostane i na evropský trh zatím není jisté, ale k jejím prodeji by mohl pomoct 2,2litrový dieselový motor CRDi s výkonem 202 koní. Ten by si jistě u náročné evropské klienteli svoji oblibu získal, a to i díky spojení se šestistupňovým automatem.

zdroj: Kia, Autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy