Škoda Fabia III se konečně ukázala v celé kráse na oficiálních fotografiích

A je to tady! Škoda Fabia třetí generace se dnes v 8 hodin ráno oficiálně ukázala veřejnosti a po zdlouhavém odhalování různých částí karoserie se tak můžeme konečně podívat na celý vůz.

Nová generace nevypadá vůbec zle, designový jazyk je podobný současnému Rapidu Spaceback, zároveň zde nechybí ani prvky z dříve představeného konceptu Vision C.

Šéfdesignér Škody, Jozef Kabaň dodává, že nová Fabia je „naprosto věrná svým původním charakteristikám - je prostorná, praktická, úsporná a promyšlená jako nikdy předtím." „Navzdory dynamickému designu jsme zvětšili zavazadlový prostor, který je největší v segmentu, prostor pro cestující je pak širší a delší. K tomu nabízíme až deset nových řešení Simply Clever, mezi nimi poprvé u vozu Škoda technologii Mirror Link, s jejíž pomocí lze propojit smartphone s vozidlem.“

Kabaň také dodal, že zákazník si bude moci vybrat svou Fabii hned v 15 barvách karoserie, ke kterým se přidá kontrastně lakovaná střecha, litá kola a kryty zpětných zrcátek. Na výběr budou opět tři stupně výbav a také speciálnější varianta Monte Carlo. A jak je na tom Fabia III rozměrově? Na délku povyrostla o 9 centimetrů na výslednou délku 3 992 mm. Šířka činí 1 732 milimetrů, výška pak 1 467 mm, což je naopak o 3 mm méně než u Fabie II. Rozvor narostl o 5 mm na hodnotu 2 470 mm. Nová Fabia tak prakticky narostla ve všech směrech, ale zároveň se snížila její hmotnost až o 65 kg.

Co se týče techniky Fabie III, informace o ní pro vás zpracoval kolega Filip, odkaz na článek najdete zde. Sledujte i nadále náš web a Facebook, ještě dnes vám přineseme další podrobné informace!

zdroj: Škoda Auto

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy