McLaren 650S Sprint - ještě sportovnější 650S se představuje

Na automobilové přehlídce Pebble Beach Concours d'Elegance nebude chybět ani firma McLaren a jeho sportovně vzhlížející model 650S Sprint.

Jedná se o okruhový speciál a je založen na standardním modelu 650S Coupe. Vůz dostal větší vstupy pro přívod vzduchu k motoru, body kit karoserie, efektní polepy a nový zadní nárazník. Tento model má také lepší brzdy, přepracované řízení a závodní litá kola s pneumatikami Pirelli P Zero.

Okruhové zaměření je k vidění i v kabině, kde se odstranilo vše, co na okruhu nebudete potřebovat. Návrháři přidali společností FIA schválenou závodní klec, integrovaný hasicí přístroj a sedadlo z uhlíkových vláken se šesti-bodovým bezpečnostním pásem.

Pod kapotou se žádné změny neočekávají, sílu poskytne sériový twin-turbo 3,8-litrový motor V8, který má přepracovanou převodovku. Standardní motor vyvine výkon 650 koní a 678 Nm točivého momentu. To umožňuje, aby verze 650S Sprint zrychlila z 0 - 100km / h nejdéle do 3 sekund a maximálka by měla činit 333 km / h.

McLaren 650S Sprint je v současné době už možné objednávat, cena v Británii činí 198.000 liber (v přepočtu 6,9 milionu Kč), objednávat ho lze i skrze české zastoupení McLarenu.

Zdroj: McLaren


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy