Lada Vesta - první snímky dynamicky vypadajícího modelu od Lady

Lada neuhlídala svůj nově vyvíjený model se jménem Vesta. Ty se objevili na fóru Autopareri, kde bylo k vidění úplně odmaskované auto.

Z prvních fotografií lze usoudit, že Lada Vesta si bere část designových prvků z dříve představeného konceptu X-Ray. Od něj si  do jisté míry vypůjčila přední masku či přední světlomety. Celkově ale Vesta vypadá dosti dynamicky, vzhledově to není žádná ostuda, takže je vidět, že Lada jde postupem času do sebe.

Na druhou stranu někomu zřejmě neunikne lehká podobnost s některými dříve představenými modely, kdy zadní část lehce připomíná Mazdu. Inženýři se prostě někde musí inspirovat a dnešní doba je už tak přeplácaná a vyždímala hodně designérských stylů a nápadů. Ani Lada tak není výjimkou a nemá dostatek financí, aby vyvinula model, který nebude potřebovat implantaci designových částí od jiných automobilek.

Ruská novinka se představí letos 27. srpna na moskevském autosalonu, jenže zatím se moc neradujte, vůz se ukáže jen jako koncept. Sériová verze by měla do výroby zamířit teprve v roce 2015.

Zdroj: Autopareri

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy