Kia Sorento další generace se dnes poprvé ukázala světu

Kia dneškem poprvé ukázala světu nové Sorento pro rok 2015, jeho oficiální evropský debut proběhne letos na autosalonu v Paříži.

Nový crossover má evoluční design a bude ve všem lepší než jeho předchůdce. Hlavními prvky je agresivní přední mřížka chladiče s trojrozměrným diamantovým vzorem. Crossover má také nové světlomety a mírně se svažující linii střechy. Prvky elegance pak zastupují chromované lišty na vozidle, sportovní notu dodává spoiler u dveří zavazadlového prostoru.

Kia Sorento 2015 měří na délku 4780 mm dlouhá, je 1685 mm vysoká a rozvor činí 2780 mm, což představuje nárůst o 80 mm. Snímky z kabiny zatím nebyly zveřejněny, ale Kia říká, že můžeme očekávat moderní kabinu s mnoha inovativními funkcemi. Nabídka pohonných jednotek zůstává záhadou, ale očekává se nabídka 2,4 litrového čtyřválce a šestiválce o objemu 3,3 litru.

Do nabídky se dle spekulací mohou dostat i jednotky CRDI o objemu 2.0 a 2,2-litru, jakožto i hybridní varianta. Kia Sorento 2015 se představí nejprve v Jižní Koreji na konci tohoto měsíce, takže ještě před představením v Evropě se dočkáme dalších informací.

Zdroj: Kia

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy