Lada Kalina Sport – trochu hot hatch na Ruský způsob

lada kalina | foto: Lada

Chcete „hothatch“ ale nemáte na něj více jak 300 tisíc? Tak si počkejte na Ladu Kalinu Sport. Jen možná nebude zrovna tak hot, jak by jste si představovali.

Informace o příchodu sportovní Lady se objevili již na začátku tohoto roku. Mluvilo se hned o dvou verzích. Přičemž jedna ponese přízvisko Sport, druhá NFR (Need For Race). Teď přichází odhalení té první a zase taková sláva to není.

Začneme od toho nejpůsobivějšího a to je vzhled. Kalina Sport nabízí litá kola ve vícepaprskovém designu, odvážnější provedení nárazníků, zatmavěné světlomety, střešní křídlo, a nebo zadní difuzor s jednou koncovkou výfuku. Změn se dočkal i podvozek, který je tvrdší a snížena byla také světlá výška.

Design je poměrně působivý, ale pod kapotou zázrak nečekejte. Pod přední kapotou se nachází čtyřválec s objemem 1,6 litru a výkonem, nepříliš oslnivých, 118 koní. Tato porce výkonu stačí na zrychlení z 0 na 100 km/h během 9,5 sekund a maximální rychlost 197 km/h. Na druhou stranu by měl dosahovat průměrné spotřeby 7,8 litrů na 100 km.

Silnějšího provedení NFR se dočkáme později. Oproti verzi sport nabídne ještě trochu přiostřenější design a o 20 koní vyšší výkon.

Kolik že vlastně stojí? Za Ladu Kalina Sport si v Rusku u prodejce řeknou 487 000 rublů, což je v přepočtu cca. 280 000 Kč. Posuďte sami, zda za to Kalina Sport stojí, či nikoliv.

Zdroj: Lada

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy