BMW M4 GTS se skutečně dostane do výrobního programu

Již dříve se kolem M4 točili spekukace, zda se neobjeví i v odlehčené verzi s vyšším výkonem. Dneškem je spekulacím konec, protože se tak opravdu stane.

Vůz dostane označení BMW M4 GTS a pod nabídne krom nižší váhy i vyšší výkon, který by se měl pohybovat někde okolo 450 koní. Provedené GTS bude jak jinak než limitovaná edice a pro dosažení ještě většího úbytku na váze, bude M4 využívat co nejvíce dílů z plastu vyztuženého karbonovými vlákny.

Zdroj uvádí i odstranění zadních sedadel, na místo nich se GTS pochlubí bezpečnostní klecí. Odlehčená mají být i sedadla, ubudou zvukově-izolační materiály a jistou samožrejmostí je odstranění zbytečností v podobě klimatizace či navigačního systému. V základu nabízí M4 výkon 431 koní a tak se jeho navýšení  opět promítne do jízdních parametrů a zážitku za volantem.

460 koní a 600 Nm tak bude zřejmě bezpečně pokořena. Spolu s tím by se změny obtiskly v podobě vylepšené dvouspojkové převodovky a agresivnějšího nastavení zadního samosvoru, nabízí se ještě přepracování zavěšení kol a keramické brzdy v základní výbavě.

Bližší informace o případném spuštění výroby či cenovce vozu zatím nejsou k dispozici, i tak se jistě nebude jednat o levnou záležitost. Každá limitovaná edice od BMW stojí za to a chystané M4 GTS nebude výjimkou.

zdroj: BMW Group, Carscoops.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy