BMW X1 - s pohonem předních kol již za rok

BMW jakoby zapomnělo na svou historii. První novodobá předokolka BMW řady 2 Active Tourer se nesetkala s jásáním fanoušků a příznivců značky. Přitom má automobilka v plánu s tímto trendem pokračovat.

Automobily BMW doprovází slogan „Radost z jízdy“. Ten skrývá kombinaci silných motorů, sportovního naladění celého vozu a samozřejmě neodmyslitelný pohon zadních kol, který se stal legendárním „pojmem radosti z jízdy“.

Poslední dobou však vozy BMW nejsou „až tak sportovní“ jako dříve. Masivní rozmach pohonu všech kol xDrive byl jen začátkem. Nyní přichází první modely s pohonem předních kol. „Rodinné“ MPV  2 Active Tourer bude následovat nová generace crossoveru X1.

Již v létě příštího roku proběhne slavnostní odhalení nové generace nejmenšího člena rodiny X. Ten je v současné době nabízen jako čtyřkolka se systémem xDrive, ale také jako zadokolka s označením sDrive. Nová generace v tomto konkrétním případě přinese velkou změnu.

S příchodem nové podvozkové platformy UKL1, kterou využívá již zmíněné BMW 2 Active Tourer, nebo nový Mini Cooper, dojde k změně pohonu u verze, která má poháněnou jen jednu nápravu. V souvislostis touto změnou dojde také k úpravám v motorovém prostoru. Motory nebudou uloženy podélně, nýbrž napříč. Toto řešení uspoří místo a přední část se zkrátí, zároveň i zvýší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy