BMW šesté série v provedení Gran Tourer přijede v roce 2017

Deník Automobile Magazine uvádí zprávu, že automobilka BMW chystá na rok 2017 premiéru modelu 6 v karosářské verzi Gran Tourer.

Nová generace šesté série přijde někdy v roce 2017, vož je přesně rok po plánovaném uvedení zcela nového BMW řady 5.  Kromě obvyklých verzí BMW 6 Coupe, Convertible a GranCoupe se dočkáme i ultra luxusní verze Gran Tourer. Jeho design bude silně ovlivněn provedením GranCoupe, oproti němu ale nabídne ještě luxusnější výbavu.

Tak například krom plnohodnotkých čtyř kožených křesel se BMW 6 Gran Tourer pochlubí elektricky ovládaným víkem kufru, sníženou světlou výškou, nabitou výbavou a chybět mu snad budou jen střešních ližiny. 

Nová verze šestkového BMW se chce stát hlavním konkurentem Mercedesu CLS Shooting Brake a tak má v plánu být ještě více elegantnější a dražší alternativou, než bude za 2 roky představené BMW 5 Touring. Nové generace pětky a šestky mají oproti stávajícím modelům shodit na své váze okolo 100 kg, v souvislosti s tím se dočkáme i modernizace pohonných jednotek. Nabídka bude zahrnovat celou řadu čtyř, šesti a osmiválcových motorů, takže z nabífky si vybere zřejmě opravdu každý.

Zdroj: automobile-magazine.fr

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy