Ford Ka v nové generaci přichází na trh

ford ka | foto: Ford

Nová generace Fordu Ka přichází s nabídkou bohaté standartní výbavy, zajímavou technologií a vyspělými motory. Bude to stačit na rozjetou konkurenci?

 

Tak především bych chtěl uvést, že prozatím chce „Káčko“ trápit konkurenci v Brazílii, kde za dva měsíce bude odstartován prodej. To zda se jej ve stejné či obdobné verzi dočkáme i v Evropě, to je ve hvězdách. Rychle ale zpět k technice.

V Brazílii bude nabízen jen s litrovým tříválcovým motorem, který bude schopný spalovat jak klasický benzín tak i biopalivo. Jeho výkon však bude 85 koní (62 kW) což by na malého Forda mělo bohatě stačit.

Ano malého Forda. Však na délku měří 3.89 metru a na šířku jen 1,92 metru. Ani vysoký moc není, 1,52 metru přehlídne kde kdo. Hbitost a obratnost stejně tak i dobrou ovladatelnost zajistí krátký rozvor, který je 2,49 metru. Na druhou stranu, zavazadlový prostor pojme až 257 litrů, což je hodnota, za kterou se nemusí vůbec stydět.

V úvodu byla řeč o výbavě. V té nechybí klimatizace, elektrické ovládání předních oken, centrální zamykání, rádio s CD a MP3 nebo USB a Bluetooth konektivita. To vše v základní výbavě za cenu 35 390 realů, což je v přepočtu přibližně 326 000 Kč.

 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy