Jaguar XE se spotřebou pod 4 litry na 100 km

XE | foto: Jaguar

Nový britský zástupce střední třídy bude chtít německé prémii zavařit nejen úsporným turbodieselem, ale také silným šestiválcem.

 

Jaguar posílá do boje nový model XE, jako svého zástupce střední třídy. Tento lovec bude mít na mušce především německou prémii. Jaké zbraně má připravené?

Již 8. září Jaguar oficiálně představí model XE, ovšem již nyní známe, díky postupnému poodhalování, některé zajímavosti. Tou, která mnohé jistě šokovala, je spotřeba nižší než čtyři litry na sto kilometrů u čtyřválcového dvoulitrového turbodieselu.

To by XE korunovalo na nejúspornější model značky a výrazně by to zamíchalo kartami ve střední třídě mezi prémiovými vozy. Zároveň by dvoulitrový čtyřválec měl dosahovat nízkého množství škodlivých látek a také CO2, kterého by neměl vypustit více než 100 gramů na 100 kilometrů.

V nabídce však nebude jen úsporný diesel. Na své si přijdou i ti, kterým koluje v žilách vysokooktanový benzín. Do palety motorů tak můžete započítat třílitrový přeplňovaný šestiválec, který si XE převezme od sportovního modelu F-Type. Ta nejostřejší verze, s názvem XE SVR, bude mít až 550 koní.

 

 


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy