Další generace Renaultu Koleos přijde v roce 2016

Koleos | foto: Renault

Současný Renaultu Koleos již dosluhuje a s rostoucí konkurencí společnost Renault oznámila, že premiéra nové generace se uskuteční v roce 2016.

Renault Koleos přišel na trh v roce 2008, v roce 2011 prodělal mírný facelift a až letos v červnu se ukázala jeho zmodernizovaná verze. Roky však rychle plynou a konkurence roste a zlepšuje se, což si Renault nemůže nechat líbit a tak v rozhovoru pro australský CarAdvice společnost oznámila, že v roce 2016 se dočkáme úplně nového modelu.

Renault Koleos ovšem rozhodně nepatří k prodejním stálicím, jehi prodeje jsou jakž takž uspokojivé a to snad na všech trzích, o nějakém úspěchu se proto moc hovořit nedá. Za rok 2013 se například jen v Austrálii prodalo 1639 kusů Koleosu, což je oproti roku 2012 nárůst o 47 procent. Nenechte se ale zmást, za první letošní půl rok se zde prodeje naopak propadli  o skoro 38 procent a to se značce nelíbí.

I proto Renault doufá, že s příchodem nové generace se vše zlepší a značka bude opět slavit prodejní úspěchy, třeba jako u modelu Capture, který trhá prodejní rekordy a jehož výroba jede na plné obrátky. 

zdroj: Renault

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy