Ford Focus RS třetí generace dostane výkon přes 300 koní

Focus RS | foto: virtuel-car

Třetí generace Focusu RS je skoro za dveřmi a v souvislosti s tím se na svět dostávají nové a nové informace.

Podle magazínu Autocar se nový Focus RS bude vůbec ten nejdrsnější Focus v celé historii značky. S tím souvisí i nová informace o tom, že pod kapotou třetí generace se ukryje čtyřválcový motor o objemu 2,3 litru, který má být vyladěn až na výkon 335 koní! Veškerá síla půjde opět na přední nápravu a pokud tomu opravdu tak bude, Leon Cupra 280 a nebo Megane RS Cup budou mít sakra velký problém.

Motor bude spolupracovat s manuální šestistupňovou převodovkou a o přenos síly na přední kola se bude starat i mechanický diferenciál se zvýšenou svorností, chybět nebude ani systém RevoKnuckle. Další novinkou je i to, že nový RS bude globálním modelem a dostane se tak na všechny světové důlěžité trhy, takže i do USA.

I když Focus RS III dostane více síly, zároveň prý bude o 20 % úspornější, o něco lehčí, agilnější a a nabídne vylepšené jízdní vlastnosti. No to zní hodně zajímavě a uvidíme, co z toho všeho bude nakonec pravda a jak se nový Focus RS popere časem s konkurencí. Mimochodem, krom zvýšeného výkonu se sníží světlá výška vozu, přiostří se podvozek a zvětší se průměr brzdových kotoučů. Podle Autocaru se Ford Focus RS III poprvé ukáže na Festivalu rychlosti v Goodwoodu v roce 2016.

zdroj: Autocar

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy