Audi: V roce 2020 bude mít 60 modelů!

Velká modelová ofenziva pokračuje. Do šesti let bude Audi nabízet víc než 60 modelů. Znovu to potvrdil generální ředitel Rupert Stadler.

Pro mnohé to může být trochu šokující zpráva a považujete to za velmi smělý cíl. Jenže automobilka Audi nebude mít až tak těžké dostát tomuto plánu. Proč? No zaprvé proto, že již nyní nabízí 50 různě pojmenovaných vozů. A zadruhé již dávno vyvíjí několik nových modelů, kterých se již zanedlouho dočkáme.

Například Audi Q8, které bude šlapat na paty Range Roveru, nebo malý crossover Q1. Rovněž se počítá s rozšíření nabídky modelů TT (často označované jako rodina modelů TT), nebo příchod několika RS a S derivátů modelů s naftovým motorem po vzoru Audi SQ5.

V Ingolstadtu mají jasno. V segmentech, kde nenabízíme model, nic nevyděláme. Proto chtějí obsadit každý segment a k tomu nabídnout „mezi segmentové“ modely. Můžeme se tak dočkat modelu, který bude mezi Audi A6 a A8.

V budoucnosti značky se blýská i „elektro budoucnost“. Nebudeme jistě překvapeni, až představí elektromobily se čtyřmi kruhy ve znaku, které se začnou přetahovat o zákazníky BMW i3 a i8.

Posledními deriváty budou hybridní verze. Z posledních informací vyplývá, že každý model bude nabízet kromě naftové a benzinové varianty i hybridní.

Zdroj: Audi


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy