Porsche Pajun - dříve jak za 5 let nebude

Panamera | foto: Archiv AutoRoad.cz

Porsche oddaluje příchod nového modelu Pajun, který je menší verzí Panamery. Přednost dostane jiný model. A tak se Pajunu dočkáme nejdříve v roce 2019.

 

Před třemi lety se poprvé začalo mluvit o příchodu menší Panamery, která sklízela neuvěřitelný úspěch. Modelová ofenziva byla na spadnutí a již v roce 2016 jsme se měli dočkat nového malého sedanu. Automobilka však přehodnotila své plány.

Před necelým měsícem, jsme přinesli informaci o příchodu „levného roadsteru Porsche 718“. A právě tento model je příčinou, proč Pajun musí ještě tři roky počkat. Porsche Product Strategy 2018, aneb interní produktový plán automobilky, udělal změny v příchodech nových modelů. Automobilka dá tedy přednost slibnému, levnému roadsteru, který si vezme na mušku BMW Z4, nebo Nissan 370Z.

Zatímco Porsche Pajun má být konkurentem pro Maserati Ghibli, Mercedes Benz CLS nebo BMW 6 Gran Coupé.

Jeho design bude vycházet z konceptu Panamera Sport Turismo (viz. Přiložené fotografie). Tento koncept se objevil v roce 2012 a sklidil pozitivní hodnocení. Jistou inspirací bude také samotná Panamera, která se za několik let dočká nové generace.

 

   Porsche připravuje "levný" sporťák

 Automobilka Porsche se vydává do segmentu, který pro ni není příliš typická. Brzy uvede model, který bude konkurovat...


Zdroj: Porsche

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy