Nový Chevrolet Camaro - možná jen s dvoulitrem!

Camaro | foto: Archiv AutoRoad.cz

Od jakživa byl největším soupeřem Fordu Mustang Chevrolet Camaro. Vždy spolu soupeřili a nebáli se přímého srovnání. Nová generace Mustangu je již na světě. Camaro zatím pokulhává, ale o nové generaci se již začíná mluvit a my máme první informace…

Nedávné představení nové generace Fordu Mustang zaznamenalo nevídanou pozornost. Nyní, když první dojmy odezněly, začíná se mluvit o tom, jak na to odpoví Chevrolet se svým modelem Camaro. Ten je k mání zatím jen v páté generaci, kdežto Mustang už má generaci šestou. Vše by se mělo změnit už v roce 2016, kdy dorazí nová šestá generace Camara, která přinese spoustu novinek a překvapení. Jedním z nich bude možná nový motor.

Zatím není nic potvrzeno, ale určité zdroje tvrdí, že nové Camaro bude mít pod kapotou čtyřválcový dvoulitr! Na první pohled to zní děsivě, ale pokud si uvědomíme, že takový Mercedes-Benz A AMG má 360 koní a také má „jen“ dvoulitr, tak to tak zle nezní.

U Camara se mluví o dvoulitrovém turbo motoru z Cadillacu CTS. Ten disponuje 272 koňmi a 400 N.m. točivého momentu. „Základní“ Camaro by však mohlo dostat silnější alternaci tohoto motoru. Předpokládáme přes 300 koní a 400 N.m.

Zdroj: gtspirit.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy