Takhle vypadá nový Ford Edge!

ford edge | foto: Ford

Nový Ford Edge přichází v druhé generaci s designem, který se plně inspiroval novým Mondeem. Na trh tak dorazí silný hráč, který nabídne opravdu zajímavý design, nové motory i technologie. I přesto to nebude mít lehké.

Mezigenerační změna v designu je nejvýraznější v zadní části, kde se Edge změnil k nepoznání. Obměna designu mu bezesporu prospěla a Edge díky tomu dospěl a získal výraznější charizma, díky kterému si získá jistě spoustu nových zákazníků.

Ty Ford bude lákat i na nové motory. Čtyřválcový dvoulitr EcoBoost s výkonem 183 kW (245 koní a točivým momentem 357 N.m. se stane základní motorizací tohoto středně velkého SUV. Pro náročnější klienty má modrý ovál připraven 2,7 litrový V6 EcoBoost agregát, který nabídne více než 300 koní výkonu. Zároveň bude k dispozici nová automatická převodovka s režimem SelectShift, neboli s „manuální“ volbou zařazeného stupně.

Do boje proti konkurenci se pustí také vylepšenými jízdními vlastnostmi, které jsou díky přepracované zadní nápravě, která bude mít nezávislé zavěšení, daleko lepší. Pro komfort a bezpečnost posádky vozu jsou připraveny všemožné asistenty a systémy zjednodušující provoz. Mimo jiné Edge nabídne adaptivní tempomat, aktivní parkovací asistent, adaptivní řízení, 180° rozhledu kamer, sledování slepého úhlu, dopravních značek nebo airbag v bezpečnostním pásu.

Zdroj: Ford


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy