Honda Civic - "ufo design" dostane facelift

Honda Civic | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Všichni jsme si zvykli na pravidelné obměňování modelů a jejich „omlazování“ facelifty. Není tedy divu, že se devátá generace Hondy Civic blíží k době, kdy by měla projít faceliftem. Honda jej připravila po krátké době, a to jeden a půl roku po premiéře.

Design Hondy Civic lze s nadsázkou označit za design inspirovaný vesmírem. Samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Kdo Civic deváté generace viděl naživo zvenčí i uvnitř, dá nám jistě zapravdu. Bude tak velmi těžké faceliftem nezbourat „image“ a přitom vzhled „osvěžit“.

Facelift se bude týkat, jak to u faceliftů bývá, pouze nárazníků, designů kol, prahů a světlometů. Dle slov některých zaměstnanců Hondy, se můžeme těšit na spíše decentní facelift, který potrhne nejcharaktičtější rysy.

O nynější generaci Hondy Civic si můžete přečíst test, který vyšel minulý týden.

TEST: Honda Civic 1,8 Sport ADAC

Další novinkou v portfoliu Honda je jistě Civic Type-R. Tento hot hatch bude poháněn čtyřválcovým, přeplňovaným dvoulitrem s výkonem přes 270 koní. Honda se netají s tím, že by chtěla získat rekordní čas mezi předokolky na Nürburgringu. Myslíte, že se jí to podaří? Komentujte pod článkem.

Zdroj: Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy