Seat Leon X-perience - hurá do lehkého terénu

Když Seat uváděl na trh nového Leona, uvedl, že časem se dočkáme i drsnější verze do terénu. Ten čas jak se zdá nyní nastal.

Seat dnes totiž představil Leon ST X-perience, který má zvýšený podvozek a pohon všech kol. Tento nový Leon se může pochlubit o 15 mm vyšší světlou výškou a četným oplastováním karoserie. To přispívá k lepší průchodnosti lehkým terénem a podvozek je komplet oplechován. Aby drsnější Leon ST nějak vypadal, do nabídky se dostanou litá kola s novým designem o rozměru  17 až 18-palců. 

Uvnitř posádku budou očekávat sedadla z hnědé kůže a Alcantary s oranžovým kontrastním prošíváním. Velkým plusem je i zavazadelník se základním objemem 587 litrů, v případě sklopení zadní řady sedadel, se nabídne prostor o velikosti 1470 litrů.  Vůz dostane širokou nabídku pohonných jednotek a pohon všech kol bude obstarávat pátá generace spojky Haldex.

Pod kapotou Leonu ST X-perience se ocitne motor 1,8 TSI s výkonem 180 koní a s 280 Nm točivého momentu. Dále bude v nabídce naftový 1,6 TDI s výkonem 110 koní a s 250 Nm. Očekávat lze i naftový 2,0 TDI s výkonem 150 koní a s 320 Nm a s výkonem 184 koní a s 380 Nm točivého momentu. Tyto motory mohou pracovat buď se standardní šestistupňovou manuální převodovkou nebo automatickou převodovkou DSG.

Seat Leon X-perience bude veřejně představen v říjnu na autosalonu v Paříži, do prodeje se dostane ještě letos v zimě. 

Zdroj: Seat

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy