Bentley Continental GT3-R - silniční zabiják z Británie

U automobilky Bentley měli donedávna dost práce s okruhově zaměřeným Continental GT3 a sotva proběhla jeho premiéra, už se objevila jeho přiostřená silniční verze.

Ta nese označení Continental GT3-R a je poskytne ještě větší výkon, díky odlehčenému tělu. Dle spekulací se podařilo u GT3-R shodit dalších neuvěřitelných 100 kilogramů, za což může odstranění zadního sedadel,  instalace lehčího titanového potrubí a nových kovaných kol o rozměru 21 palců s pneumatikami Pirelli.

Kromě toho, že je Continental GT3-R lehčí, je také i silnější než současná verze GT V8 S. Pod jeho kapotou se ocitl twin-turbo motor V8 o objemu 4,0 litru s větším turbodmychadlem a s přepracovanou řídicí jednotkou motoru. Výsledkem je výkon 580 PS koní při 6000 otáčkách za minutu a 700 Nm točivého momentu už od 1700 otáček za minutu. S motorem bude spolupracovat osmistupňová automatická převodovka ZF, výkon poputuje na všechna kola. 

Díky nižší hmotnosti a vyššímu výkonu zrychlí Bentley Continental GT3-R z 0 na 100 km/h za pouhých 3,8 sekundy, což je o 0,7 sekundy rychlejší než Continental GT V8 S. Maximální rychlost činí díky zkrácený převodům „jen“  309 km/h. Výroba bude omezena na 300 kusů a každý z nich ponese bílý lak karoserie Glacier White. Veřejnosti se však poprvé ukáže už na Festivalu rychlosti v Goodwoodu letos v červnu. 

zdroj: Bentley

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy