Ford připravuje ostré Fiesty Red & Black Edition s motory..

Trochu okořenit modelovou řadu Fiesta se rozhodl americký výrobce Ford, a tak se nám zde představují hned dvě edice Fiesty.

Těmi jsou sesterské edice Red a Black Edition, pod jejichž kapotami pracuje posílený 1,0-litrový motor EcoBoost. Ten díky posílení dostal výkon 140 koní, a jedná se tak o nejsilnější verzi litrového mini motoru.  Společnost Ford navíc tvrdí, motor  poskytuje větší výkon na jeden litr, než kupříkladu Bugatti Veyron a nebo Ferrari 458 Speciale. Speciální Fiesty s ním sprintují z 0 na 100 km/h za 9 sekund a dosáhnou maximálky 201 km/h.

Obě edice mají tužší a sportovnější nastavení zavěšení, nové převodové poměry pro pětistupňovou manuální převodovkou a vylepšený elektronický posilovač  řízení. K tomu se přidávají i nové laky karoserie (červený Race Red nebo černý Black Panter), podle nichž dokonale rozeznáte, o kterou edici se jedná.  Obě Fiesty dostaly  sportovní přední a zadní nárazník, 16-palcové slitinové disky, širší boční prahy a střešní spoiler. 

Dále se Fiesty Red a Black Edition chlubí na zakázku přepracovanou spodní mřížkou chladiče, jinými kryty zpětných zrcátek, lesklou černou středovou konzolí a dveřními klikami. Sportovní sedadla nesou červené / černé prošívání a tříramenný volant je ve standardu potažen kůží. Vozy jsou již k dispozici na objednávku, Ford Fiesta Red a Black Edition se ke svým prvním zákazníkům dostanou letos v září.

Zdroj: Ford

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy