Renault Megane RS 275 Trophy-R - mise Nürburgring splněna + VIDEO!

Renault před pár dny ukázal ostrého Megana RS 275 Trophy pro závod Gumball 3000.

A ním souvisí i další ostrá edice Mégane RS 275 Trophy-R, jenž se včera proháněla po  na Nürburgringu a výsledkem je nový tratový rekord! Asi před měsícem Renault zahájil souboj o čas na severní smyčce se šíleným Renaultem Megane RS 275 Trophy, ale tehdy mu zajetý čas zhatil dokonalejší Seat Leon Cupra 280. Teď se proto divize Renault Sport opět vydala na okruh a pořádně zde protáhla drsnějšího Megana RS 275 Trophy – R. 

Výsledek je ohromující, okruh Nordschleife se mu podařilo zajet za 7 minut a 54,36 sekundy.Ve srovnání se standardním RS 275 Trophy, verze R shodila na váze přesně 100 kg, čemuž napomohlo odstranění zadních sedaček, inženýři instalovali menší autobaterii, odstranili rádio a klimatizaci a řidiče nyní drží sedačky Recaro vyrobené z jediného kusu polykarbonátu.

O sílu se stará 2,0-litrový přeplňovaný 4-válec s výkonem 275 koní a  s 360 Nm točivého momentu. Vůz dostal podvozek CUP,  diferenciál s omezenou svorností, titanový výfukový systém Akrapovič a nastavitelné tlumiče Öhlins Road & Track.  Tomu všemu sekundují závodní pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 a 350mm brzdové kotouče.

A to nejlepší nakonec, nejostřejšího Megana v nabídce budete moci vlastnit i vy, ovšem pospěšte si, výroba Renaultu Megane RS 275 Trophy-R je omezena na 250 kusů. 

zdroj: Renault Sport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy