Nissan Vision Gran Turismo - Batmobil nebo nové GT-R?

Nissan | foto: Nissan

Oficiální fotku Nissanu Vision Gran Turismo, odhaluje nejen podobu automobilu pro virtuální svět hry Gran Turismo 6.

Automobilky pochopili, že reklama není pouze ta, kterou zaplatí v televizi, popřípadě v tisku či na internetu. Každá z nich, pokud chce získat srdce zákazníka, musí „útočit“ i jinými způsoby. Není tak náhodou, že sami výrobci spolupracují s vývojáři závodních her a v poslední době pro tyto hry vytvářejí nové modely! Jde sice jen o prototypy, ale jejich význam je často větší, než „pouhá“ účast na závodní dráze v počítačové hře.

Nissan není jedinou automobilkou, která vytvořila „speciál“ do hry Gran Turismo. Například Toyota, Mercedes-Benz, BMW Mitsubishi, a také Volkswagen vytvořili speciální "model" pro Gran Turismo.

Nicméně u Vision Gran Turismo jde pravděpodobně o mnohem více, než o pouhý marketingový tah. Tento ostře řezaný sporťák nám možná má nastínit případnou podobu další generace GT-R. Automobilka jistě bude zjišťovat, jak se veřejnosti líbí.

Vypadá téměř jako Batmobile. Hranatý design, který nápadně připomíná aktuální designový jazyk automobily Lexus. Masivní difuzor společně s kruhovými světly do světa bude hlásat jak ostrý je to „hoch“.

Ve velké míře se využívaly kompozitní materiály. Z uhlíkových vláken je zadní křídlo, které svou masivní konstrukcí zhoršuje výhled vzad, ale to vlastně není ani tak důležité, však jde o koncept, který se bude prohánět jen ve hře.

Zdroj: autos.yahoo.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy