BMW M4 Coupe zajede Nordschleife za pouhých 7:52

BMW M3 | foto: BMW Group

Nové BMW M4 Coupé se zběsile prohnalo po Nürburgringu a výsledek z toho je o 13 sekund rychlejší zajetí okruhu, než M3 Coupé.

Při testování Sport Auto, zajelo M4 Coupé závodní okruh za pouhých 7 minuta 52 sekund. Dosáhlo tak o 13 sekund lepšího času než jeho přímý předchůdce BMW M3 Coupé. Samozřejmě, každému je jasné, že nový model, musí být i lepší, ale takhle výrazný rozdíl snad nikdo nečekal.

Nové BMW M4 Coupé je oproti předchozímu ostrému kupé od BMW, lehčí, výkonnější, má daleko propracovanější podvozek, řízení, rychlejší automatickou převodovku a v neposlední řadě i lepší rozložení hmotnosti.

Jak jsme již dříve psali, M4 Coupé pohání dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec, který produkuje výkon 431 koní (317 kW) a maximum točivého momentu je 550 Nm. Všechen výkon je posílán na zadní kola, buď přes manuální šestistupňovou převodovku, nebo přes sedmistupňový automat DCT.

Zrychlení z 0 na 100 kilometrů za hodinu zabere 4,1 sekundy a M4 Coupé se zastaví až na 250 km/h, kdy jej zastaví elektronický omezovač. BMW pro své zákazníky nabízí M drive balíček, který posune elektronický omezovač a „emčtyřce“ dovolí uhánět rychlostí až 280 km/h.

Zdroj: BMW

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy