Caterham Seven Kamui Kobayashi Special edition pro Japonsko

Společnost Caterham a jezdec Formule 1, Kamui Kobayashi, spojili své síly a výsledkem je speciální edici Caterhamu Seven, jenž půjde výhradně na trh Japonska.

Postaveno bude pouze deset kusů a všechny z nich se budou mít základ ve verzi Seven 250 R. Ta má pod svou „kapotou“  1,6-litrový 4-válec dodávající výkon 125 koní. Motor  spolupracuje se 6-stupňovou manuální převodovkou, kterou doplňuje i diferenciál s omezenou svorností. Díky tomu se zelená raketa dostane z 0 na 100 km/h za 5,9 sekundy, maximálka činí  196 km/h.

A čím se speciální desetikusová edice odlišuje?  Prvně je to lesklý černý lak v kombinaci s matným povrchem a zeleným lakem. Většina dílů je z uhlíkových vláken a ozdobou jsou i 13-palcová černá kola a leštěné výfukové potrubí. Uvnitř najdeme také četné množství dílů z uhlíkových vláken, jako je palubní deska s podpisem „Kamui Kobayashi“a nebo skořepinová sedadla se zeleným kontrastním prošíváním. Mezi další drobnosti se řadí zelená hlavice řadící páky, speciální startovací zelené tlačítko a zelený čtyřbodový pás.

Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi se dnešním dnem dostal do prodeje v Japonsku a jeho cenovka pro zajímavost činí 6.000.000 jenů.

Zdroj: Caterham

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy