Mercedes MLC 63 AMG C- ostře nabito

mercedes-benz ml | foto: Autocar

Ostrá verze nadcházejícího Mercedesu MLC byla zachycena při testování. Její příchod se čeká v roce 2015 a zřejmě dostane tu nejlepší techniku ze staršího bratra ML 63 AMG.

Mercedes-Benz pracuje na atraktivnější alternativě ML 63 AMG, která má dosti sebevědomou cenu. Kdo by snad chtěl ostrou verzi SUV od Mercedesu a GLA mu je až moc malé, bude moci sáhnout po MLC 63AMG.

Odvážný design, osvědčená technika a snad i lákavá cena, to jsou esa v rukávu, které bude mít nové SUV, které můžeme očekávat již za rok. O jeho pohon se bude starat zřejmě 5,5 litrový dvojitě přeplňovaný agregát V8 s výkonem kolem 550 koní. Stejný agregát můžeme najít i ve větším ML 63 AMG a tak není divu, že s ním bude sdílet nejen motor ale také většinu podvozkových dílů.

Mercedes si je vědom, že MLC to nebude mít lehké. K souboji vyzve BMW X6, v případě MLC AMG to bude BMW X6 M, konkurent, který je velmi dobře zavedený na světovém trhu a drží pomyslný trůn mezi SUV coupé, kterých je na trhu pramálo.

Jak dopadne MLC v této konkurenci, kam se chystá i Audi, to se dozvíme nejdříve příští rok. Každopádně, Mercedes si pro tuto příležitost náležitě vyšperkuje svou zbraň v podobě „emelcéčka“.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy