Faceliftovaný Citroën DS3 / DS3 Cabrio se představuje!

Citroën se svým malým sportovním hatchbackem DS3 slaví velké prodejní úspěchy ale téměř pět let působení na trhu bez výrazných designových přeměn jeho pozici dosti ohrožuje.

Proto se včera francouzský výrobce rozhodl, že do světa vypustí faceliftovanou verzi DS3ky a DS3 Cabrio. Hlavní změnou jsou nové a lépe vypadající xenonové světlomety s LED diodami, které mají snížený odběr energie o 35 % při tlumených a 75 % při dálkových světlech. Citroën také prohlásil, že nový DS3 si budou moct zákazníci ještě více přizpůsobit svému osobitému stylu, tudíž se do nabídky dostanou nové odstíny karoserie, nové designy kol a v neposlední řadě se do nabídky dostanou i nové motorizace.

Těmi jsou motory splňující nově emisní normu Euro 6, konkrétně naftové jednotky BlueHDi 120 a BlueHDi 100. Ty krom větší úspory paliva zařídí i menší produkování emísí CO2 až o 4%. Na vybrané trhy se dostane i nový motor PureTech e-VTi 82 ETG s robotizovaným automatem, u kterého činí emise CO2 95gramů na ujetý kilometr.

Úplnou novinkou je pro modernizovaný DS3 bezpečnostní systém Active City Brake, který za pomoci radaru v přední masce pomáhá do rychlosti 30 km/h předejít drobným kolizím. Omlazený DS3 se na trh dostane zřejmě v průběhu tohoto léta, přesný termin ani cenovka  zatím nejsou známi.

Zdroj: Citroen

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy