Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 - po vylepšení od Mansory má 840 koní

mercedes-benz g | foto: MANSORY

Je vám ohromné šestikolové G63 AMG 6x6 málo? Chcete víc a můžete si to dovolit. Tak právě pro vás udělal úpravce luxusních automobilů Mansory unikátní G63 AMG 6x6.

Mansory se vrhl na šestikolové monstrum a kompletně jej vylepšil. Ze změn, které se týkají exteriéru bychom rádi vypíchly mnoho karbonových dílů, které jsou například na bočních prazích, zpětných zrcátkách a na dalších místech. Přepracována byla i mřížka chladiče a nebo šestice kol s novým designem.

Nejdůležitějšími změnami prošel samotný motor od AMG. Mansory si přeplňovaný agregát V8 s objemem 5,5 litru vzal „do parády“.  Při vylepšování sáhl po špičkových komponentech určených pro ty nejvýkonnější závodní motory. Nové jsou ojnice, písty, ložiska, nová je i hlava válců nebo kliková hřídel, s lepším zvukem přišel i nový výfukový systém. Všechny tyto vylepšení přinesly ohromné zvýšení výkonu.

Sériový 5,5 litrový V8 motor od AMG s výkonem 400 kW a 758 Nm točivého momentu, posílil na 618 kW a 1000 Nm točivého momentu. To je rozdíl neskutečných 218 kW a 242 Nm! Již nyní Mansory dostal objednávky ze Spojených Arabských Emirátů, Německa, Ameriky a Velké Británie.

Zdroj: Mansory


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy