Volkswagen Golf R 400 zřejmě dostane ještě větší porci výkonu než se čekalo!

Minulý měsíc se na autosalonu v Pekingu v Číně představil ultimátní Volkswagen Golf R 400 Concept, jehož sériová výroba byla před krátkým časem oficiálně potvrzena.

Předešlé informace hovořili o tom, že číslovka 400 za názvem vozu, označuje výsledný počet koní pod kapotou, ale jak se teď zdá, pravda je trochu jiná. Podle nedávno vydané zprávy od vedoucí výzkumu a vývoje Heinze-Jakoba Neussera, se  nejsilnější Golf  za celou svou historii možná dočká výkonu přesahující magickou hranici 400 koní. 

To znamená, že současná vlajková loď Volkswagen Golf R bude brzo sesazen superem Golfem, který se s klidem bude moci postavit i některým supersportům. Jeho výkon přes 400 PS a dosavadní točivý moment 450 Nm ostatně hovoří za vše. Pod jeho kapotou se určitě objeví nadopovaný 2,0-litrový přeplňovaný 4-válec, jenž bude spolupracovat s největší pravděpodobností se 6-stupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Motion.

Volkswagen uvedl, že koncepční verze zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy a má elektronicky omezenou nejvyšší rychlost na hodnotu 280 km/h. To ale stále hovoříme o koncepční dříve představené verzi, konečná sériová bude na tom zřejmě ještě o něco lépe

Zdroj: blog.caranddriver.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy