McLaren uvažuje o výrobě supersportovního P1, určeného jen pro..

Britský výrobce supersportů, firma McLaren, údajně začala pracovat na okruhové verzi modelu P1, která bude prodávána výhradně těm, jenž si dříve koupili tento supersport.

McLaren P1 byl vyroben v počtu 375 kusů a ty jsou již beznadějně vyprodány. Někteří z majitelů ovšem požádali McLaren, že v případě vývoje ještě silnější verze by o ní projevili zájem. Reakce společnosti byla na tyto požadavky kladná a jak se zdá, vývoj ještě rychlejšího P1 již započal. Výroba ale bude značně omezená, počítá se s výrobou v řádu jen několika desítek kusů, čemuž bude odpovídat i výsledná cena za model. 

Stejně jako Ferrari nyní vyvijí extrémní LaFerrari XX, tak i McLaren bude s největší pravděpodobností v těchto měsících dolaďovat ultimátní verzi McLarenu P1. Technické údaje nejsou zatím k dispozici, ale s největší pravděpodobností se posílený McLaren P1 dočká kromě aerodynamičtější karoserie i motoru s výkonem někde kolem hranice 900 koní. Konkrétní zprávy pak hovoří o výkonu 916 koní a 900 Nm točivého momentu.

Zdroj: autocar.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy