Volkswagen Polo GTI a Polo R - dokonalé počítačové vize malého němce

Malajsijský automobilový návrhář Theophilus Chin představil na svých stránkách počítačovou vizy dvou sportovních verzí nového Volkswagenu Polo.

Konkrétně se jedná o variantu GTI a silnější verzi R. I když se Volkswagen zatím nijak nevyjádřil k těmto návrhům, je jisté, že časem se dočkáme minimálně sportovního Pola GTI. Tato verze se totiž vyskytovala i u předchozích generací a tak se zřejmě objeví i u nového Pola. Neoficiální zdroje dokonce hovoří o příchodu Volkswagenu Polo GTI již příští rok a pod jeho kapotou by se mohl objevit benzínový motor s výkonem 191 koní.

Co se týče silnějšího Pola R, tam je jeho vývoj dosti nejasný. Automobilka má v nabídce zatím jen Golfa R  a zda by jej časem doplnil i menší bráška na bázi Pola, to není vůbec jisté. Fanoušci jsou ale pro spuštění výroby, protože ne každý potřebuje 300 koňový Golf. Pokud by se opravdu do výroby dostalo i ostré Polo R, pak pod jeho kapotou najdeme s největší pravděpodobností přeplňovaný 2,0-litrový motor, který poskytne výkon 250 koní. Poháněny by byly obě nápravy skrze systém 4Motion.  

Zdroj: Theophilus Chin

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy