Mercedes-Benz třídy G – nová generace legendárního offroadu

mercedes-benz g | foto: Mercedes-Benz

Nová generace velkého offroadu bude lehčí, nabídne větší prostor pro posádku, úsporné a výkonné motory s výkonem 360 koní a zároveň bude stále odkazovat na svého předchůdce.

Mercedes-Benz G-class projde mezigenerační obměnou. Největší změny se budou týkat větší stability vozu, k tomu přispějí nové řešení předního odpružení a snížení hmotnosti. Zároveň se nové „géčko“ zvětší uvnitř. Toto „nafouknutí“ interiéru bude doprovázet rozšíření předních i zadních sedadel.

Nová třída G s interním označením W463 bude o cca. 100 mm širší a celkově na šířku bude měřit zhruba 1860 mm. Současná generace vážila ve verzi G350 2570 kg, příští generace by měla být lehčí o více než 200 kg!

Design se ponese ve stylu předchozích generací. Můžeme tak očekávat „pravoúhlý hranatý“ vzhled. Téměř svislé čelní okno a poctivou porci offroad vzhledu. Interiér bude již jiná „písnička“. Tam se třída G bude inspirovat po vzoru velké třídy GL. Bude tedy nabízet pohodlí s velkorysým vnitřním prostorem, kvalitní materiály, špičkovou techniku a všemožné asistenční a bezpečnostní systémy.

Nabídka motorů bude zahrnovat nový 3.0 litrový benzinový šestiválec s označením M256 a naftový agregát se stejným objemem. 

"Musíme být opatrní na naše dědictví," říká šéf divize SUV Mercedes, Andreas Zygan. "Nabízíme něco opravdu speciálního. V loňském roce třída G zažila vůbec nejlepší prodejní úspěch."

Zdroj: Mercedes-Benz

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy