Lexus LX 570 Supercharger Edition - Japonský křížník připlouvá

Luxusní odnož automobilky Toyota, společnost Lexus, uvedla tento týden v Kuvajtu dosti zajímavou verzi obřího SUV modelu s názvem Lexus LX 570.

Jméno edice zní Superchager Edition a jak název napovídá, pod kapotu vozu se dostal mohutný kompresor, který posílil jeho zážehový osmiválec o objemu 5,7-litru. Základní výkon se zvedl z hodnoty 383 koní na rovných 450 koní. To je vcelku dost, ale né tolil, kolik nabízí model upravený firmou Hennessey, Od  něj totiž dostane LX 570 s výkonem 500 koní, a to je už pořádné stádo.

Motor je spojen se šestistupňovou automatickou převodovkou převádějící sílu na všechna čtyři kola o rozměru 20-palců.  Technické informace zatím nebyli zveřejněny, ale zrychlení z 0 na 100 km/h se odehraje za necelých 6 sekund. Zvláštní edice Lexusu LX 570 dostala do standardní výbavy xenonové světlomety s LED diodami pro denní svícení, přední a zadní parkovací senzory a satelitní navigaci. V interiéru posádku krom rozměrných kožených sedadel uklidní i poslech hudby z prémiové audiosoustavy Mark Levinson, pro dokonalý efekt zde nechybí ani pravé dřevěného obložení.

Lexus LX 570 Superchager Edition půjde do prodeje nejdříve v Perském zálivu, na další trhy se dostane v průběhu tohoto roku.  

Zdroj: qabaq.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy