Mercedes-Benz MLC - už se testuje

Prototyp Mercedesu-Benz MLC se objevil poprvé na silnici při testování. Tyto fotografie potvrzují jeho brzký příchod na trh. A jistě je na co se těšit.

Nedávno jsme vás informovali o konceptu, který Mercedes-Benz představil na autosalonu v Pekingu v Číně. Concept Coupe SUV, měl být předzvěstí nového SUV, které bude přímo konkurovat Mnichovskému BMW X6, které brzy dorazí v nové generaci.

Navzdory důkladnému maskování, je možné rozpoznat hlavní a stěžejní tvar karoserie, kdy se v zadní části výrazně svažuje střecha, právě po vzoru BMW X6. Výrazné dvě koncovky výfuku, nebo velká kola.

MLC bude zřejmě postaveno na stejné platformě jako o něco větší Mercedes-Benz ML, z toho vyplývá i využití podobných motorizací. Můžeme tak očekávat třílitrový V6 dvojitě přeplňovaný produkující 333 koní (245 kW) a s maximem točivého momentu 480 Nm. Později bude k dispozici i MLC ve verzi AMG, které bude trnem v oku BMW X6M.

Jeho oficiální představení můžeme čekat v lednu 2015 na autosalonu v Detroitu. K prvním zákazníkům by se mohl dostat na jaře téhož roku.

Zdroj: worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy