Kia připravuje středně velký model K4

Kia představila na autosalonu v Pekingu středně velký sedan s označením K4 koncept, který zobrazuje náhled na blížící se sériový model střední velikosti.

Ten vyjede na  stejné podvozkové platformě jako Hyundai Mistra a bude vyráběn v provincii Jiansu, kde se nachází továrna Dongfeng Yueda Kia. Koncept je 4,72 metru dlouhý a těží z velkorysého 2,7 metru velkého rozvoru náprav. To znamená, že se svou velikostí zařadí mezi modely K3/Cerato a K5/Optima. Pod jeho kapotou se ocitne čtyřválcový motor o objemu 1,6 litru GDI. Ten bude spojený se sedmistupňovou převodovkou a různé zprávy hovoří o uvedení nepřeplňovaných motorů o objemu 1,8 a 2,0-litru.

Výbava středně velkého sedanu bude vcelku bohatá, v základu totiž majitelé najdou šest airbagů, elektronický stabilizační systém a zpětnou couvací kameru. O bezpečnosti vozidla jako takového svědčí i výsledek cash testů společnosti Euro NCAP, kde nová Kia K4 získala plný počet hvězd.  

Do prodeje se nová Kia K4 má dostat až ve druhé půli tohoto roku, a to nejprve na trhu v Číně, až pak budou následovat postupně další evropské trhy.  

Zdroj: Kia

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy