Volkswagen ukázal nový sedan se siluetou kupé

Volkswagen představil na autosalonuv Pekingu středně velké čtyřdvéřové Coupe , které by mohlo naznačovat, že Volkswagen chystá nový model někde na úrovni mezi Passatem CC a Jetta.

Koncept od Volkswagenu představuje malý sportovní sedan s designem převzatým od současné verze modelu Passat, který stojí na podvozkové platformě MQB-B. Vůz je však zároveň nižší než Jetta a stojí na 20-palcových kolech obutých na nízkoprofilových pneumatikách.  

Elegantní linky karoserie udělily vozidlu skvělý koeficient odporu vzduchu Cx 0,29 a středně velké kupé také nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících.  Objem zavazadelníku činí  v základu 500 litrů a ve výbavě středně velkého konceptu nechybí například LED přední a zadní světlomety či hliníkové akcenty v interiéru. 

Pod kapotu se podíval 2.0-litrový 4-válec TSI s výkonem 220 koní, jehož výkon posílá na přední kola sedmistupňová převodovka DSG. Koncepční čtyřdvéřové kupé zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy a dosáhne maximálky 244 km/h.

Žádné další informace zatím nebyli poskytnuty o potenciální produkční výrobě, ale pokud se model setká s nadšením, zcela jistě se jej dočkají alespoň Číňané. 

zdroj: Volkswagen 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy