Morgan Plus 8 Speedster - limitovaná edice na oslavu 100 let značky

Britský Morgan oznámil, že k výročí 100 let značky Morgan chystá vydat limitovanou speciální edici s názvem Plus 8 Speedster.

Ta slaví 100 let výroby vozidel Morgan vytvořené ve své továrně Pickersleigh Road ve Velké Británii. Jak se dalo očekávat, výroba bude dosti omezená, na kolik kusů, to však Morgan zatím neprozradil.Výroční  edice se bude vyznačovat retrostylem, který je pro vozidla Morgan tak typický ale přitom uvnitř nebude majotel ošizen o moderní technologie. 

Srdcem verze Plus 8 Speedster se stane benzínový osmiválcový motor BMW s objemem 4,8-litru s výkonem 367 koní a s 490 Nm točivého momentu. Výkon je posílán na zadní kola přes šestistupňovou manuální převodovku, popřípadě přes šestistupňovou automatickou převodovkou ZF. Pokud jde o jízdní parametry, Morgan Plus 8 Speedster potřebuje k zrychlení z 0 na 100 km/h pouhých 4,2 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 238 km/h.

Firma Morgan říká, že výroba výroční edice Plus 8 Speedster bude zahájena v červnu tohoto roku a každé auto bude stát 69.995 liber.

Zdroj: Morgan

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy