Jaguar XKR Final Fifty Edition - speciální edice na rozlučku s modelem XK

Jaguar XK se pomalu chystá do důchodu a letošní léto se definitivně zastaví jeho výroba.

Proto se na autosalonu v New Yorku ukázal poslední model XK s označením Final Fifty Edition, který se dá považovat za takovou rozlučkovou poslední edici, jenž si mohou příznivci modelu XK koupit. Do prodeje by tato edice mohla dorazit už na podzim, avšak zřejmě jen na trh ve Spojených státech amerických.  Final Fifty Edition vychází z varianty Jaguar XKR a výrobní série bude obsahovat 25 vozů ve verzi kupé a stejný počet ve verzi kabriolet. Už dříve se firma Jaguar loučila s modelem E-Type, který také skončil výrobní omezenou sérii v počtu 50 kusů.

Pokud jde o samotný automobil, všech 50 kusů ponese černý lak karoserie, stylové doplňky a 20-palcová kovaná kola. Speciální model bude také vybaven dynamickým balíčkem, který oproti sériové variantě XKR přidá aerodynamické boční prahy, zadní difuzor a zadní křídlo.

Kabina je u této edice neprošla žádnými většími změnami, přepracování se dočkal jen sportovní volant a na prazích dvěří se objeví plakety s nápisem Final Fifty Edition. Pro poslech kvalitní hudby technici do vozu instalovali prémiový zvukový systém Bowers & Wilkins, to pro případ, že by snad někoho omrzelo poslouchat zvuk přeplňovaného 5,0-litrového motoru V8.

Ten vyvíjí výkon 510 koní a 624 Nm točivého momentu, což umožní, aby tato verze zrychlila z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy. Jaguar XKR Final Fifty Edition dosáhne nejvyšší rychlosti 280 km/h.

Zdroj: Jaguar USA


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy