Nissan Murano – světová premiéra

nissan murano | foto: Nissan

Třetí generace Nissan Murano odvážnější design, luxusnější interiér. Boj o zákazníky v Americe a následně na celém světě začne již brzy.

Třetí generace Nissan Murano bude mít svoji veřejnou premiéru na autosalonu v New Yorku. Nový model, který si půjčuje design od konceptu  Rezonance, půjde do prodeje v Severní Americe již v tomto roce.

Nissan popisuje styl nového Murana jako "převratný".  Přináší novou přední mřížku ve V-Motion stylu a plovoucí linii střechy z konceptu Resonance, který byl poprvé představen na loňském autosalonu v Detroitu.

Nissan Murano je o něco nižší, širší a delší než předchozí druhá generace, kterou nahrazuje. Výrazně se zapracovalo na aerodynamice. Díky novým nárazníkům, zadního spoileru se zlepšila výsledná aerodynamika o 16%. 

Nissan říká, že Murano používá v interiéru prvotřídní materiály. Design si půjčuje od již zmíněného konceptu Rezonance. A tak se můžeme těšit na interiér, který svou posádku bude hýčkat. Zároveň se zvýšila jednoduchost. Ubylo 60% ovladačů a tlačítek, což pomohlo vytvořit uživatelsky přívětivé prostředí.

Základní motorizace bude zážehový atmosférický motor V6 s objemem 3,5 litrů. Ten bude poskytovat 194 kW a spotřeba by měla klesnout o zhruba 20%. Hmotnost, která do značné míry ovlivňuje spotřebu, klesla o 58 kg.

Zdroj: Nissan

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy