Mercedes Concept Coupe SUV: kladivo na BMW X6

mercedes-benz ml | foto: Mercedes-Benz

Automobily SUV se svažující se zádí po vzoru kupé se v poslední době stávají velmi oblíbenými. Důkazem toho je prodejní úspěch BMW X6 a také nové BMW X4, které brzy přijde na trh.

Audi i Mercedes připravují odpověď na modely X6 a X4 z Mnichova. Konkrétně automobilka s třícípou hvězdou, právě představila koncept Coupe SUV, aneb Mercedes-Benz MLC, který představil sám ředitel Daimleu Dieter Zetche, což jen potvrzuje důležitost tohoto konceptu.

Coupe SUV koncept, bude veřejnosti představen na Pekingském autosalonu, který je již za dveřmi. Základem pro tento koncept byl Mercedes-Benz ML. Očekává se, že SUV s kupé zádí bude označováno MLC. Přinese více sportovnosti, lepší ovladatelnost, výraznější design a celkově lepší jízdní vlastnosti.

Mercedes se nechal slyšet, že je koncept velmi realistickým nastíněním skutečné podoby sériového modelu. Ostatně do MLC vkládá velké naděje. Doufá v to, že Stuttgartu přivede nové zákazníky. K tomu by měla dopomoci i sportovní verze MLC 63 AMG, která zřejmě dorazí rok po uvedení „civilního“ MLC.

Výroba by se měla odehrávat v USA, kde se bude vyrábět společně s větším bratříčkem ML. Do prodeje by se mohlo dostat v roce 2015.

Zdroj: autocar.co.uk


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy