BMW M2 přijde v roce 2016 s výkonem...

Nové BMW řady 2 se pomalu ale jistě stává populárním a stranou nezůstává ani vývoj nejvýjkonější verze s označením M2.

To by mělo dle plánů přijít v průběhu roku 2016 a stát se plnohodnotným nástupcem BMW 1M. Pod jeho kapotou se totiž má skrývat šestiválec TwinPower Turbo o objemu 3,0 litru., který poskytne BMW M235i.

Před více než rokem generální ředitel  divize M,  Dr. Friedrich Nitschke,  potvrdil, že se chystá plnohodnotný nástupce pro BMW 1M Coupe a nyní je již jisté, že tí nástupcem bude právě model M2. 

Zde nastane změna, protože zatímco BMW 1M Coupe bylo výrobně omezeno a dále nevyráběno, nový zástupce značky výrobně omezen nebude. Vůz má využívat stejný šestiválcový motor z aktuální verze BMW M235i, ovšem zatímco u M235i nabízí 326 koní výkonu, u nejtvrdší varianty M2 to bude údajně 380 PS až 400 koní. Ty budou posílány na zadní nápravu standardní šestistupňovou manuální nebo volitelně osmistupňovou automatickou převodovku. I díky diferenciálu s omezenou svorností proto BMW M2 zrychlí z 0 na 100 km/h za něco málo přes 4 sekundy.

Pokud jde o styl, chystané BMW M2 by mělo obdržet výrazný body kit odvozený od závodní verze BMW M235i Racing, který obsahuje nasávací otvory pro přívod vzduchu, širší boční prahy a blatníky, zadní difuzor a spoiler. Chybět nesmí ani čtveřice koncovek výfukového systému a části karoserie vyrobené z uhlíkových vláken, aby byla dosažena co nejmenší výsledná hmotnost.  

Zdroj: leftlanenews.com přes bmwblog.com (render)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy