Audi zbrojí na BMW X4, připravuje SUV Q4

Nový koncept od Audi, SUV Q4 se ukázal na první skice. Mělo by se jednat o sourozence Porsche Macan.

Audi odhalilo svůj nejnovější koncept sportovně užitkového vozu. Zveřejnil sérii oficiálních skic před plánovanou veřejnou premiéru na autosalonu v Pekingu, který proběhne ještě tento měsíc.

Výkonné SUV z Ingolstadtu je odpověď na BMW X4 a hřebce z vlastní stáje, Porsche Macan. Koncept Q4 vychází z třídveřového Allroad Shoting Brake koncetu, který byl představen na autosalonu v Detroitu letos v lednu.

Audi by rádo přivedlo na trh pětidveřové SUV s klesající střechou, po vzoru právě BMW X4. Přitom by se nemělo příliš velikostně lišit od Audi Q3. Na délku by mělo měřit 4400 mm a na šířku 1850 mm.

Design je inspirován novou třetí generací Audi TT. Což se projevilo především v ostrých tvarech, lichoběžníkovém tvaru mřížky, zamračených LED světlometů, slině zakřivené linie střechy nebo výrazných otvorech sání.

Zároveň se mluví o možnosti plug-in hybridního pohonu. Bude se jednat o kombinaci benzinového a elektrického motoru. Uspořádání bude zřejmě následující: Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec bude pohánět přední kola a elektromotory kola zadní. Celkový výkon, by mohl být až 300 kW.

Zdroj: worldcarfans.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy