Hyundai ix20 Cross

Hyundai ix20 | foto: Hyundai

Hyundai se snaží držet krok s Evropskými automobilkami, které velmi ostražitě sleduje. Zřejmě i proto přichází s novým crossoverem postaveným na modelu ix20.

Poslední dobou jsou velmi v módě „offroad“ verze klasických modelů. Tedy přesněji řečeno, „offroad“ pouze co se designu týče. Přidáním plastových nárazníků kolem celého vozu, někdy i zvýšení světlé výšky, označení Cross a nebo nějaké podobné, jiný design sedaček a nějaký ten štítek na pátých dveří. No a hned je na světě „offroad“, většinou s pohonem jedné nápravy a tudíž bez předpokladů k provozu v lehkém terénu.

I přes tento fakt, že se jedná jen o offroady na oko, je takovýto typ automobilů poměrně žádaným zbožím. Česká Škodovka již nějaký ten rok nabízí modely Scout. Od Fabie, přes Roomster až po Octavii.

V b-segmentu jede o velmi oblíbené verze. A tak i Jihokorejský Hyundai připravuje crossoverový model. Hyundai ix20, která je na trhu od roku 2010, dostává na polní cesty, nebo spíše do města, kde se cítí jako doma, výzbroj v podobě výrazných plastů. Zároveň jí zvýší světlou výšku a přidají chromované dekorace na zadním nárazníku. Pohon všech kol nedostane a tak bude jejím teritoriem spíše nezpevněná cesta k chalupě.

Plastová „výzbroj“ je doplněna o šedě lakované šestnáctipalcové lité kola a tónovaná skla. Dle několika zdrojů je ix20 Cross určen jen pro vybrané trhy a doposud není jasné, zda mezi ně patří i ten náš. Pokud přeci jen patří, čekejte základní cenu Cross verze atakující 17 000 euro (v přepočtu 467 000 Kč).

Zdroj: Hyundai


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy